Vajon Nagyi és a száguldó város – Szabó Róbert Csaba

Vajon Nagyi és a száguldó város – Szabó Róbert Csaba

A Vajon Nagyi második részében a sok valóst és meséset tapasztalt, művelt, kíváncsi és kalandos nagyi nem kis feltűnéssel érkezik meg Kolozsvárra. Családját is meglepi, arra számítanak ugyanis, hogy vonattal utazik, de a nagyi hajthatatlan, és titokban mégiscsak a régi jó bogárhátújával robban vagy inkább robog be a városba. Vajon Nagyit meglepi, hogy egyetemi évei óta meglepő mértékben megváltozott, felgyorsult Kolozsvár. Olyannyira, hogy az már gyanús az egyébként is kétkedő természetű idős hölgy számára.

Vajon jogos a nagyi félelme, és gonosz erők állnak a rohanás mögött? Vajon Ferkó tényleg elveszíti 14 éves korában a varázslat felismerésének gyermeki képességét? És a nagyi kedves barátai, a Felkiáltójeles és a Kérdőjeles Manó tényleg csak a kirándulás kedvéért érkezik Ferkó nagymamájával a nagyvárosba? Milyen új manókkal ismerkedhetünk meg a meseregényben, és mit terveznek?
,,Szabó Róbert Csabának sikerült, amire vállalkozott: ismerős szereplőit új kalandok elé állítani, humort és hiteles gondolatokat vinni a történetbe, de meghagyni a dolgok természetes szomorúságát, komolyan venni a fiatal olvasókat, és arra is érzékeny mesét írni, hogy az első rész olvasói már lassan elérik a 14 éves kort, amikor Ferkóhoz és Zsuzsihoz hasonlóan ők maguk is elveszíthetik a varázslatban, a mesékben való hitet.” (Cimbora Kíváncsi diákok lapja)
Gyertek, kövessük együtt a nagyi, kedves társasága kalandjait!