Rumini és barátai – Berg Judit

Rumini és barátai – Berg Judit

Rumini és barátai a Tükör-szigeten átélt kalandok után szeretnének minél hamarabb visszatérni a rég nem látott Egérvárosba. A rövidebb útvonalat választják, ami az Áspis tengeren vezet át, bár hallottak egyet s mást annak veszélyes áramlatairól, meg a híres varázslóról, aki egy óriási várat épített, ami elsüllyedt. A Szélkirálynővel gyorsan és vidáman haladnak úticéljuk felé, amikor az Áspis tenger közepén életük legnagyobb tragédiáját élik át. A biztonságosnak gondolt hajójuk fennakad valamin, és perceken belül elsüllyed. Mindenki próbál menekülni valamilyen módon, ki mentőcsónakban, más vízbe ugorva.  A legénység felének nem akadnak a nyomára, így szomorúan hazatérnek. Eldöntik, hogy hajót szereznek és visszatérnek társaik felkutatására.

Az igazi kaland itt veszi kezdetét… Vajon mi történik velük újra az Áspis tengeren, és a hozzátartozó szigeteken? Kikkel ismerkednek meg? Megtalálják-e elveszett barátaikat?

Berg Judit legújabb Rumini története, akárcsak a többi, magával ragadja az olvasót. A tőle megszokott módon bonyolítja a történet fonalát, annyira izgalmas és fordulatos, hogy nem lehet letenni a könyvet.

Kálmán Anna  sokatmondó rajzai segítenek még jobban elképzelni a történéseket.