Irány a suli! – Zágoni Balázs

Irány a suli! – Zágoni Balázs

Az első iskolai nap mindenki számára egy mérföldkő, hatalmas változás és hogy ez milyen volt sok száz évvel ezelőtt tanulságos és érdekes is lehet mindannyiunk számára, akik ma bármikor ehetünk egy kis aszaltszilvát! Ha szerettek az időben utazni, tanulni az előttünk jártak tapasztalataiból, megismerni és megérteni az ő világukat, akkor Zágoni Balázs könyve nektek is szól.

Kedves kisdiákunk a következőképpen foglalta össze a könyv fontosabb történéseit:

Arról szól, hogy milyen volt a suli: 800 éve, 400 éve, 100 éve, 40 éve és ma, és az első iskolai napról meg az izgalomról, amit a gyerekek átélnek. A szereplők más-más korban kerülnek iskolába, de egytől-egyig tele vannak reménnyel és izgalommal a kihívások előtt. Megtudhatjuk azt is, hogy mit visznek magukkal az iskolába és milyen tantárgyakat tanulnak.

Megismerjük Cseke szívszorító történetét, aki szegény parasztcsaládból kerül papneveldébe. Zsiga és inasa Jóska kolozsvári kollégiumba kerül, mindaddig a húga otthon tanul. Gizi a külvárosból megy iskolába, Kinga és Marci a tömbháznegyedből. Lili és Bence története az akár már a miénk is lehetne.

Szinte mindenik történetben szembeállítja a gazdag és a szegény gyerekek lehetőségeit valamint a fiúk és lányok tanulási lehetőségeit is.

A könyvet így ajánlják nektek:

  • Azért ajánlom, mert visszautazhatsz a régi időkbe, amikor még nem volt modern világ.
  • Megtudhatod, hogy a jó tanulás milyen eredményekhez vezet.
  • Tetszett, mert felidézte az első iskolai napom. Hát neked?